امروزپنج شنبه, 02 آذر 1396 20:26
2030
2098344

صفر بودن شاخص مرگ و میر مادری دانشگاه در دو سال گذشته

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم روز جهانی ماما گفت: یکی از موفقیت‌های دانشگاه در دو سال گذشته، صفر بودن شاخص مرگ و میر مادری در حوزه تحت پوشش دانشگاه است.

برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی در این مراسم که با حضور فرماندار، اعضای هیئت رئیسه، اعضای هیئت علمی گروه مامایی، متخصصین زنان و زایمان، ماماها و دانشجویان رشته مامایی دانشگاه در سالن همایش‌های کوثر پردیس برگزار شد، گفت: این موفقیت مرهون همکاری و همدلی همکاران عزیز در معاونت‌های درمان، بهداشت و آموزش بوده است.
وی افزود: در همین راستا از تلاش‌ها و فعالیت‌های متخصصین زنان و زایمان و همچنین مشارکت خوب و همراهی فرمانداران، دادستان‌ها، بخشداران و نیرو‌های اورژانس 115 شهرستان‌های گناباد و بجستان قدردانی می‌کنم.
ضرورت توجه ویژه به تأمین سلامت خانواده‌ها و مادر به عنوان کانون اصلی آن
رئیس دانشگاه ، فراهم کردن امکان دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت را یکی از خدمات دولت‌ها عنوان و اظهار کرد: باید به تأمین سلامت خانواده‌ها و مادر به عنوان کانون اصلی آن توجه ویژه‌ای شود.
دکتر احمدی، توجه به سلامت مادران به ویژه در سن باروری را مهم و ضروری دانست و تصریح کرد: باید تلاش شود تا نظارت و کنترل مادران، نه فقط در دوران بارداری بلکه به صورت پیوسته و مداوم به یک فرهنگ در خانواده‌ها تبدیل شود.
وی با تاکید بر اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه خوبی به سلامت مادران شده است، ابراز کرد: گرچه همه دولت‌ها پس از انقلاب به این مسئله توجه داشته‌اند ولی در چند سال اخیر و به ویژه با شروع طرح تحول نظام سلامت توسط دولت یازدهم و نظر به ابلاغ سیاست‌های جمعیتی مقام معظم رهبری، تکریم و احترام مادران بیش از پیش شده است.
رئیس دانشگاه، افزایش میزان سزارین را یکی از تهدیدهای جدی سلامت مادران بیان و ابراز کرد: با توجه به اینکه میزان سزارین در برخی بیمارستان‌های کشور تا 60درصد هم رسیده بود، تشویق به انجام زایمان‌های طبیعی یکی از استراتژی‌های مهم انجام شده بود که توانست این درصد را کاهش دهد.
اقدامات دانشگاه در راستای افزایش سلامت مادران
دکتر احمدی، راه‌اندازی کلاس‌های آمادگی برای زایمان را یکی از اقدامات دانشگاه در این راستا عنوان و اظهار کرد: این کلاس‌ها از سال 88 به همت معاونت‌های درمان و بهداشت در سطح بیمارستان‌ها، مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت آغاز شده است که به طور متوسط سالیانه 1200 مادر فقط در حوزه درمان آموزش می‌بینند که این آموزش‌ها نقش مهمی در کاهش آمار سزارین در حوزه تحت پوشش دانشگاه داشته است.
وی، رایگان شده زایمان‌های طبیعی را یکی دیگر از برنامه‌های طرح تحول نظام سلامت در این راستا بیان کرد و گفت: بالغ بر 4500 نفر زایمان طبیعی بعد از اجرای این طرح به صورت رایگان در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه انجام شده است.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه یکی از عوارض سزارین، افزایش سه تا چهار برابری خونریزی نسبت به زایمان‌های طبیعی است، افزود: در سال 94، میزان سزارین در بیمارستان‌های دانشگاه هفت درصد کاهش یافت که وزارت بهداشت با اهدا لوح تقدیر، این موفقیت مهم را به دانشگاه تبریک گفت.
دکتر احمدی ادامه داد: هرچه صبر و حوصله و صبوری ماماها بیشتر و حمایت متخصصین زنان و زایمان از ماماها بیشتر باشد و در طول بارداری مادران را بیشتر توجیه کنند، میزان سزارین از این هم کمتر خواهد شد.
راه‌اندازی بلوک زایمانی L.D.R در بیمارستان بهلول، می‌تواند نقش مهمی در کاهش سزارین داشته باشد
وی، مقیم شدن متخصصین زنان و زایمان را یکی از اقدامات موثر در افزایش میل و رغبت مادران به زایمان طبیعی بیان و ابراز کرد: راه‌اندازی بلوک زایمانی به روش L.D.R در بیمارستان علامه بهلول گنابادی یکی از اقدامات و کارهای خوبی است که انجام شده و مطمئنا به کاهش میزان سزارین کمک خواهد کرد.
رئیس دانشگاه با اشاره به مستقل شده دانشکده پرستاری و مامایی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این دانشکده در این مدت محدود، موفقیت‌های خوبی داشته و حتما شاهد ارتقاء کیفی و کمی خدمات مامایی در آینده پیش‌رو خواهیم بود.
دکتر احمدی، پیگیری اخذ مقطع رشته‌های تحصیلی در رشته مامایی را یکی از کارهای خوب انجام شده در این مدت بیان و ابراز کرد: در همین راستا پیگیر اخذ مجوز دو گرایش مامایی و مشاوره مامایی در مقطع کارشناسی ارشد بودیم و خوشبختانه پس از بازدید هیئت بورد مامایی از فضاهای آموزشی و همچنین بررسی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خوب اعضای هیئت علمی و زیرساخت‌های دانشگاه و ابراز رضایت اعضای هیئت بورد، پیشنهاد اخذ مجوز مقطع دکترا در رشته مامایی هم در حال پیگیری است.
رئیس دانشگاه در پایان از تلاش‌های و فعالیت‌های اعضای هیئت علمی رشته مامایی، روسای بیمارستان‌های تحت پوشش و همچنین خانم عطارباشی کارشناس مامایی معاونت درمان و خانم قاسمی کارشناس مامایی معاونت بهداشت قدردانی کرد.
دکتر احمدی در ابتدای این جلسه ضمن تبریک روز جهانی ماما، نامگذاری این روز را فرصت مناسبی برای ارائه خدمات این رشته به عموم جامعه ، شنیده شدن مشکلات احتمالی ماماها و تجلیل از نمونه‌های این حوزه عنوان کرد.