امروزچهارشنبه, 01 آذر 1396 08:44
2024
2098344

برگزاری همایش روز ملی شیر مادر در بجستان

همایش روز ملی شیر مادر، با هدف ترویج تغذیه با شیر مادر، در شهرستان بجستان برگزار شد.

به گزارش وب‌دا، در ابتدای این همایش که به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سالن اجتماعات فرهنگيان شهرستان بجستان برگزار شد، دکتر ايرج مرادي رئیس شبکه بهداشت و درمان این شهرستان، آموزش و ترویج تغذیه با شیر مادر را از جمله اهداف برگزاری آن عنوان و اظهار کرد: 60 درصد رشد مغزی کودک تا پایان یک سالگی و 70 درصد آن تا پایان 2 سالگی انجام می‌شود و به همین دلیل تغذیه سالم مادر، نوزاد شیرخوار و نیز مراقبت‌های بارداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
دکتر مرادي با اشاره به اهمیت و جایگاه تغذیه با شیر مادر، افزایش دانش مادران و خانواده‌ها و اصلاح برخی باورها و جایگزین نمودن آن با نگرش‌ها و روش‌های صحیح را حق مردم دانست و گفت: مردم ما شایسته بهترین خدمات هستند و باید سعی کنیم با برگزاری جلسات و همایش‌های علمی به ترویج عنصر حیاتی شیر مادر بپردازیم تا در آینده کمتر نگران بروز بیماری‌های غیرواگیر باشیم و نسلی سالم و پویا داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام نقي‌زاده امام جمعه موقت شهرستان بجستان در سخناني به اهميت و جايگاه شير مادر در قرآن و روايات اشاره کرد و گفت: شیر مادر هدیه‌ای آسمانی از سوی خدا برای تامین سلامت و آرامش مادران و نوزادان است. وی اظهار کرد: خداوند متعال در ۸ جای قرآن از شیر مادر یاد کرده است؛ به عنوان مثال در آیه ۲۳۳ سوره بقره خداوند می‌فرمایند مادران دو سال کامل فرزندان خود را شیر بدهند و در تفسیر این آیه آمده است که هر مادری کمتر از ۲۱ ماه به فرزندش شیر دهد در حق فرزند خود ستم کرده است.
وی به بیانات پیامبر اکرم(ص) پرداخت و تصریح کرد: حضرت محمد (ص) می‌فرمایند؛ هیچ غذایی بهتر و کامل‌تر از شیر مادر نیست و امروز متخصصان تا حدودی به گفته پیامبر اسلام رسیدند و هر چه علم پیشرفت می‌کند این گفته بازتر و قابل فهم‌تر می‌شود.
سخنران بعدي اين همايش خانم دکتر عباسي متخصص زنان و زايمان بيمارستان آيت‌الله مدني بجستان بود که در سخنان خود شیر مادر را تغذیه‌ای کامل، کافی و اختصاصی برای هر کودک دانست.
دکتر عباسي با اشاره به اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه نخست زندگی گفت: تغذیه انحصاری با شیرمادر در 6 ماه نخست زندگي دارای بیشترین تاثیر بالقوه بر بقای کودک نسبت به هر مداخله پیشگیرانه است.
وی افزود: شیر مادر برقرار کننده ارتباط عاطفی بین کودک و مادر و حتی اعضاء خانواده است و برای بدست آوردن سلامت در جامعه باید مادران در دو سال نخست زندگی، کودک را از شیر خود تغذیه نمایند.
وی در ادامه به فواید شیردهی برای مادر پرداخت و تاکید کرد: شیردهی توسط مادر فقط برای کودک مفید نیست، بلکه برای مادر نیز بسیار اهمیت دارد؛ شیرخوردن نوزاد از سینه مادر باعث می‌شود عکس‌العمل‌ها و واکنش‌های عصبی صورت گیرد و در آن موقع انقباضاتی در رحم به وجود می‌آید که این انقباضات عضلانی باعث به هم چسبیدن رگ‌های خونی و در نهایت جلوگیری از خونریزی می‌شود.
وی تاکید کرد: شیردهی توسط مادر باعث می‌شود، چربی‌های اضافه‌ای که در دوران بارداری در بدن ذخیره شده است، زودتر از بین برود و بدن به حالت قبل از بارداری بازگردد.