امروزشنبه, 01 مهر 1396 19:47
بازدید کل
1996219

گفتگوی سایت لبیک با مدیر کاروان‌ اعزامی دانشگاه به عتبات عالیات

پایگاه خبری ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان (لبیک) در گفتگوی اختصاصی با مدیر یکی از کاروان‌های اعزامی دانشگاه به عتبات عالیات، به بررسی تاثیر و نقش کاروان‌های زیارتی دانشگاهیان پرداخت.
به گزارش خبرنگار اعزامی لبیک از نجف اشرف،کاروان های دانشگاهی خراسان رضوی با مدیریت رسول شرکتی و جواد باقری که هر کدام سابقه چندین ساله همکاری با ستاد را دارند این روزها در نجف حضور دارند و به صورت مشترک کاروان های استان خود را در این سفر همراهی می کنند.
گفتگویی با جواد باقری در خصوص فعالیت ها و طرح های کاروان
بنده به مدت ۱۷ سال در مجموعه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به عنوان مدیر اجرایی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حال خدمت می باشم، در این مدت در ثبت نام و اعزام دانشگاهیان به سفرهای زیارتی با ستاد همکاری داشته ام. این دهمین سفر ویژه فعالان فرهنگی، اساتید و کارکنان دانشگاهی است که با همکاری ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان به این استان اختصاص داده شده است.
از آنجا که در مجموعه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها و ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، رسالت خود را در سه بخش اساتید، دانشجویان و کارمندان می بینیم، این فضای فرهنگی مورد توجه قرار دارد.
نگاه ما به عتبات، فقط از جنبه های زیارتی نیست بلکه رویکرد فرهنگی آن را نیز در نظر گرفته ایم، لذا در بحث فرهنگی این سفر با مولفه های ارزشی و معنوی ائمه اطهار(علیهم السلام) یک هفته تا ده روز قبل از سفر با زائرین در تماس هستیم. جدا از آن برنامه ها و کلاس های آموزشی نیز قبل از سفر برگزار می شود که در این کلاس های آموزشی نیز بسته های فرهنگی ستاد را در هر کاروان بین اساتید، کارکنان دانشگاه و دانشجویان توزیع می کنیم.در فضای مجازی نیز با راه اندازی کانال های آموزشی از قبیل آداب سفر، معرفی فضاهای مذهبی و چگونگی سفر و ... آموزش های فرهنگی لازم را ارائه می دهیم.
در طول سفر طرح هایی مانند ختم صلوات روزانه جهت فرج امام زمان(عج)، ختم قرآن بصورت روزانه و به صورت ویژه به بحث صحیفه سجادیه می پردازیم.
ارتباط ما در فرودگاه مشهد با زائر قطع نمی شود، بلکه نقطه آغازیست که با طرح " امتداد زائرین ابا عبدالله الحسین(ع)" ادامه پیدا می کند. بعنوان مثال دو سال است که با کاروان کارکنان دانشگاه ها که به عتبات مشرف شده بودند با این طرح، برنامه های ختم قرآن و جلسات سبک زندگی اسلامی برپا می شود.
اگر بخواهیم تاثیر این سفر را بررسی کنیم، ابتدا باید فلسفه سفرهای دانشگاهی را مورد بررسی قرار دهیم. جمعی از جوانان متدین و عاشق اهل بیت(ع) از لحظه ای که ثبت نام می کنند و در این مسیر قدم بر می دارند، با سلیقه های فرهنگی، معنوی و سیاسی مختلف در قالب یک کاروان عتبات دانشگاهی به این سفر مشرف می شوند و در یک راه معنوی قرار می گیرند، به تعبیر مقام معظم رهبری، مشعل هدایتی در بین آنها متبلور می شود.
به فرموده امام علی(ع) "فرصت در جوانی مثل یک ابر بهاری در گذر است" و بنده به این باور هستم جوان ما در دوران دانشجویی و در این سفر، عصاره زندگی در او بوجود می آید و بذرهای معنوی او کاشته می شود و این اتفاق بسیار بسیار ارزشمند است . این مهم با عملکرد صحیح و خدماتی که ستاد ارائه می دهد بواسطه انتخاب روحانیون تحصیلکرده و آگاه به مسائل که با پاسخگویی به سوالات و شبهات دانشجویان و با زیارت های دوره ویژه حین سفر و با طرحهای بسیار زیبای روایتگری حر، احلی من العسل و صافی صفا و همه اینها ممکن می شود و این سفر را متمایز می کند.
با سفر دانشگاهیان شور توام با شعور می شود، یعنی وقتی این شور حسینی که توام با زیارت اهل بیت(ع) شده است، درک و فهم همراه آن باشد این سفر را با سفرهای عادی به کربلا و نجف متفاوت می کند.
به گفته رهبر انقلاب که می فرمایند "اعتکاف یکی از رویش های انقلاب است" این رسالت ستاد و سفرهای عتبات دانشگاهیان نیز یک رویش انقلابی در راستای اسلام ناب محمدی است.
یادآور می‌شود؛ ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان هر ساله در دو نوبت، کاروان‌های دانشگاهی شامل اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور را به عتبات عالیات اعزام می‌کند که در همین راستا امسال و در طی هجدهمین دوره آن، 30 هزار دانشگاهی اعزام خواهند شد؛ در همین راستا دو کاروان متشکل از اساتید و کارکنان دانشگاه در آخرین روزهای ماه مبارک رجب به عتبات عالیات اعزام شدند.