امروزچهارشنبه, 05 مهر 1396 01:20
42255
55566
28571064

ساخت فیزیوتراپی مجازی تلفیقی با استفاده توامان از فناوری « واقعیت مجازی » و « سنسورهای حرکتی »

به همت یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری جمعی از مهندسان و دانشجویان بومی، فیزیوتراپی مجازی تلفیقی با استفاده توامان از فناوری « واقعیت مجازی » و « سنسورهای حرکتی » ساخته شد.

به گزارش وب‌دا، به همت عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری دانشجویان و مهندسان بومی شهرستان، فیزیوتراپی مجازی تلفیقی با استفاده توامان از فناوری « واقعیت مجازی » و « سنسورهای حرکتی » ساخته شد.
دکتر سید فرزین میرچراغی، عضو هیات علمی و مسئول واحد آموزش مجازی دانشگاه، در این خصوص گفت: به منظور ارایه فرصت‌های جدید به بیماران معلول جسمی و حرکتی و با توجه به توانمندی های قابل توجه در حوزه « واقعیت مجازی » در دانشگاه علوم پزشکی گناباد و جوانان بومی شهرستان، پروژه ساخت « فیزیوتراپی تلفیقی مجازی » با استفاده توامان از فناوری « واقعیت مجازی » و « سنسورهای حرکتی » در دستور کار قرار گرفت و در طی یک ماه، پروژه به مرحله پیش تولید رسید.
معاون آموزشی دانشکده پزشکی در این خصوص افزود: استفاده از فناوری « واقعیت مجازی » و « سنسورهای حرکتی » به منظور توانبخشی و فیزیوتراپی بیماران دچار معلولیت جسمی – حرکتی، از 2 دهه قبل در کشورهای غربی، مورد توجه قرار گرفت و حرکت‌های قابل توجهی نیز در سطح آکادمیک در این خصوص انجام شد ولی در سطح کشور، به صورت پراکنده و غیر متمرکز، و عمدتاً به صورت مجزا بر روی پروژه‌های فیزیوتراپی هوشمند فعالیت‌هایی در جریان است.
دکتر میرچراغی ادامه داد: از این‌رو با بررسی‌های تخصصی انجام شده، به صورت هدفمند و دقیق، ساخت نرم‌افزارهای مورد نیاز جهت فیزیوتراپی هوشمند با تلفیق «واقعیت مجازی» و «سنسورهای حرکتی کینکت» انجام شد و ان‌شاءالله طی برنامه‌ای بلند مدت، ادامه خواهد یافت.
وی، تلفیق روش‌های فیزیوتراپی هوشمند با پزشکی از راه دور (تله مدیسین) را یکی از اولویت‌های تیم پژوهشی حاضر ذکر و اظهار امیدواری کرد تا با دستیابی به این هدف تا قبل از اتمام سال جاری، فصلی نو در جهت ارتقاء کیفیت خدمات پزشکی از راه دور کشور، فراهم گردد.
یادآور می‌شود که در این پروژه، دکتر سید فرزین میرچراغی به عنوان مدیر و مسئول علمی پروژه و مهندس ابوالفضل شهراد شهری، محمدحسین جوانبخت و امیر حمامی شهری به عنوان تیم علمی و فنی پروژه، همکاری تنگاتنگ داشته‌اند.