امروزدوشنبه, 03 مهر 1396 18:37
2046
1996170

تجلیل از خدمات 60ساله دکتر سید محمد حائری روحانی

همزمان با گرامیداشت روز پزشک، به همت سازمان نظام پزشکی شهرستان‌های گناباد و بجستان و دانشگاه علوم پزشکی، از خدمات 60 ساله دکتر سید محمد حائری روحانی تجلیل شد.
                                                                         برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر احمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی در این مراسم که با حضور اعضای سازمان نظام پزشکی شهرستان‌های گناباد و بجستان، جمعی از پزشکان گنابادی مقیم مشهد، امام جمعه و جمعی از اعضای هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه در سالن همایش‌های کوثر پردیس دانشگاه برگزار شد، گفت: دکتر روحانی یکی از نعمت‌های خداوند برای مردم گناباد هستند که بالغ بر 50 سال به مردم خدمت کرده اند.
وی، وقت‌شناسی را از ویژگی‌های بارز و خوب دکتر روحانی بیان و ابراز کرد: ایشان همواره با پایبندی به سوگند پزشکی، در جهت اعتلای علم پزشکی تلاش کرده‌اند.
دکتر احمدی افزود: تمام صفات علمی، معنوی و اخلاقی که باید در یک پزشک وجود داشته باشد، در وجود دکتر روحانی متبلور است.
دکتر روحانی، 19 اسفند 1336 به عنوان رئیس بهداری گناباد وارد این شهرستان شد
دکتر سید محمد حائری روحانی در اسفندماه سال 1308 در منزل پدری‌اش در خیابان ادیب‌الممالک ری تهران به دنیا آمد. پدربزرگ وی، مرحوم آیت‌الله حاج سید میرعلی حائری تهرانی از مفسرین قرآن بود که کتاب « تفسیر مقتنیات الدرر و ملتقطات‌الثمر » در 12 جلد یکی از تألیفات ایشان بوده است و همچنین شاگردان زیادی نیز داشته که از آخرین شاگردانشان می‌توان مرحوم آیت الله حق‌شناس را نام برد.
دوران ابتدایی را در دبستان اقبال تهران و دبیرستان را در مدرسه پهلوی در خیابان ری تهران گذراند و سپس در سال 1327 با کسب رتبه 60 وارد تنها دانشکده پزشکی ایران در دانشگاه تهران شد؛ دانشکده‌ای که هر سال بیش از یک‌هزار نفر در آزمون آن شرکت می‌کردند و تنها حدود 250 دانشجو را می‌پذیرفت. پروفسور یحیی عدل و دکتر جهانشاه عادل و دکتر حسین گل گلاب از جمله اساتید وی در این دانشکده بودند.
دکتر حائری روحانی پس از اتمام دوران دانشگاه در سال 1333 به خدمت وظیفه در خاش رفت و پس از پایان آن، به استخدام وزارت بهداری درآمد و از آبان ماه سال 1335 رئیس بهداری شهرستان درگز شد، وی از 19 اسفندماه 1336 به عنوان رئیس بهداری گناباد وارد این شهرستان شد و تا کنون که حدود 60 سال می‌گذرد، به مردم این شهرستان، خدمت ارائه می‌دهد.
گفت‌و‌گوی دکترروحانی درباره چرایی ماندن در گناباد
دکتر حائری روحانی در گفت‌و‌گو با ایسنا، در پاسخ به این سئوال که با توجه به اینکه گنابادی نیز نیستید، چرا 60 سال در این شهر مانده‌اید، خاطرنشان کرد: قبلا خیلی‌ها نیز این ایراد را به من می‌گرفتند که چرا وقت خود را در اینجا تلف می‌کنی و بیا تهران که پایه‌های ترقی و پیشرفت تو در این استان است.
این پزشک پیشکسوت تصریح کرد: متأسفانه پایتخت نشین‌ها خیال می کنند که شهرستانی ها یک مقام نازل تری نسبت به آنها دارند؛ در حالی که این طور نیست و بسیاری از بزرگان این مملکت نظیر امیرکبیر، دکتر مصدق، مشیرالدوله‌ها و غیره از شهرستان ها بوده اند و این یک تصور باطل است که باید این را از ذهنمان بیرون کنیم، چه بسا خیلی از شخصیت ها در همین گناباد بوده‌اند که شهره هستند.

مردم گناباد مردمی حق شناس هستند
حائری روحانی با بیان اینکه مردم گناباد مردمی حق‌شناس هستند و من بسیار از این مردم راضی هستم ، گفت: اگر کسی قصد خدمت داشته باشد باید دنبال جایی باشد که بهتر می‌تواند نیازهای مردم را برطرف کند.
وی تأکید کرد: من یک وظیفه‌ای دارم که آن را باید انجام دهم و توقع تحسین و تمجید و اینها را ندارم و این درست نیست که کسی در مقابل انجام وظیفه خود از مردم توقعی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: کاری که بنده برای مردم گناباد کرده‌ام تنها یک وظیفه طبیبانه بیشتر نبوده و همیشه از محبت و دعای مردم این شهرستان بهره مند بوده‌ام؛ چراکه دعایی که از دل یک دردمندی برآید مسلما مستجاب می شود.
وی همچنین گفت: من هیچ‌گاه حاضر نبودم که مراسمی برای تکریم و تمجیدم برگزار شود و حتی در مراسم نکوداشتی که چند سال قبل برای من و دو پزشک دیگر در گناباد برگزار شد شرکت نکردم؛ چراکه خودم را شایسته تقدیر نمی‌دانم.
این پزشک 88 ساله همچنین در خصوص ویژگی‌های یک پزشک ایده آل نیز بیان کرد: یک پزشک به واسطه ارتباط مستقیمی که با خانواده‌ها دارد باید محرم، امانت‌دار و غم‌خوار مردم باشد و نیز بایستی حکیم باشد؛ همچنین پزشک باید نسبت به مریضش دلسوز باشد؛ چراکه کاری که از سوز دل نباشد هیچ ارزشی ندارد.