امروزپنج شنبه, 02 آذر 1396 20:22
2030
2098344

فعالیت‌های حوزه بهداشت، زیربنایی ولی دیربازده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت سال 96 با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد، گفت: فعالیت‌های حوزه بهداشت، زیربنایی ولی دیربازده است.

به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی با اشاره به اهمیت جایگاه بهداشت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: فعالیت‌های معاونت بهداشت، مهم و زیربنایی ولی در عین حال، دیربازده است.
وی افزود: به عنوان نمونه امروز شاهد بیماری‌های واگیری همچون سرخک، آبله مرغان و .... که در گذشته بسیار شایع بود و بیداد می‌کرد، نیستم و این امر نتیجه انجام واکسیناسیون در طی سال‌های متمادی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: مراقبت مادر و کودک، بهداشت محیط و حرفه‌ای، مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیر واگیر، بهداشت مدارس و جمعیت، بهداشت روان و جلب مشارکت‌های مردمی از جمله فعالیت‌های معاونت بهداشت است که نتایج آن در سال‌های بعد در ارتقاء شاخص‌های بهداشت مشاهده می‌شود.
دکتر احمدی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت شامل 15 برنامه ملی و 10 برنامه پشتیبان است، ابراز کرد: ارتقاء شاخص‌های بهداشتی، بهبود کیفیت خدمات، افزایش رضایت‌مندی مردم، کنترل هزینه‌ها و تحقق عدالت در سلامت از مهمترین اهداف اجرای این طرح بوده است.
وی، سلامت دهان و دندان و ارائه خدمات در حوزه دندانپزشکی را یکی از برنامه‌های مهم طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت عنوان کرد و افزود: تشکیل شورای بهداشت دهان و دندان، جذب 14 دانشجوی دندان‌پزشکی متعهد خدمت ، جذب 30 دانشجوی بهداشت دهان و دندان، راه‌اندازی نوبت عصر دندان‌پزشکی، افزایش ساعت کاری دندان‌پزشکان استخدامی و توجه ویژه به بهداشت دهان و دندان در مدارس از جمله مهمترین فعالیت‌های است که در راستای ارتقاء سلامت دهان و دندان انجام شد؛ به عنوان مثال در سال گذشته 70 هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان مدارس شهرستان گناباد انجام شد که این امر به استحکام و کاهش پوسیدگی دندان‌ها کمک می‌کند.
وی افزود: یکی از ویژگی‌های طرح تحول نظام سلامت در حوزه دندانپزشکی، آموزش، کاهش پوسیدگی و توجه به ترمیم دندان‌ها است به طوری که در راستای اجرای این طرح، به جای کشیدن دندان، سعی شده است تا دندان‌ها ترمیم شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد ادامه داد: در راستای طرح تحول نظام سلامت، با همکاری فرمانداری شهرستان و خیرین، 30 پروژه از دی‌ماه 95 آغاز شده است که هفت پروژه آن تا اواخر اردیبهشت‌ماه به بهره‌برداری می‌رسد.
دکتر احمدی افزود: این 30 پروژه شامل مرکز آموزش بهورزی، 7 خانه بهداشت، 3 مرکز سلامت جامعه، 6 پایگاه سلامت، 11 محل زیست پزشک، آزمایشگاه و خوابگاه آموزش بهورزی است.
وی با بیان اینکه 60درصد هزینه‌های این پروژه‌ها توسط وزارت بهداشت و مابقی توسط خیرین تامین می‌شود، از همراهی خیرینی که با اهدا زمین، دانشگاه را در ساخت این پروژه‌ها یاری کردند، قدردانی و تشکر نمود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد از سامانه یکپارچه خدمات سلامت(سیب) به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای مهم حوزه بهداشت یاد کرد و افزود: در حال حاضر هر خدمتی که در خانه‌های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت انجام می‌شود، توسط بهورزان در سامانه یکپارچه خدمات سلامت(سیب) ثبت می‌گردد.
دکتر احمدی با بیان اینکه خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی گناباد با همت دکتر عالمی معاون بهداشت و همکاران این معاونت در ثبت اطلاعات در سامانه سیب پیشتاز هستند به طوری که این دانشگاه در جایگاه سوم در بین 57 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور قرار دارد.
وی در ابتدای این جلسه ضمن تبریک ایام پرخیر و برکت ماه رجب و گرامیداشت هفته سلامت، از افتتاح بیمارستان به عنوان نمود مشارکت بین‌بخشی و همت همه مجموعه دانشگاه یاد و از اصحاب رسانه و خبرنگاران به خاطر همراهی در مراسم افتتاحیه قدردانی کرد.