امروزسه شنبه, 30 آبان 1396 17:33
بازدید کل
2098344

کمک به بخش سلامت افغانستان، سرمایه‌گذاری برای خود کشورها است

معاون آموزشی دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان با تاکید بر افزایش تعاملات با کشورهای همسایه، گفت: مسائل صحی و بهداشت مرز نمی‌شناسد و در واقع کمک در این بخش، سرمایه‌گذاری برای خود کشورهای همسایه است.

برای مشاهده تصاویر جلسه انعقاد تفاهم نامه ایـــنـــجـــا کلیک کنید

برای مشاهده تصاویر بازدید از پردیس دانشگاه ایــنـــجـــــا کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر موسوی معاون آموزشی دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان که یک دانشگاه جامع است در چهار رشته طب عمومی، دندانپزشکی، مامایی و علوم آزمایشگاهی در حوزه علوم آزمایشگاهی دانشجو می‌پذیرد.
وی با اشاره به خروج سالیانه میلیون‌ها دلار از افغانستان برای درمان بیماران، اظهار کرد: اکثر بیماران افغانستان برای درمان به کشورهایی چون هند و پاکستان مراجعه می‌کنند.
وی با بیان اینکه بستر لازم برای حضور بیماران در جمهوری اسلامی ایران به دلایل مختلفی از جمله مسائل مرزی بسیار ضعیف است، تاکید کرد: وضعیت درمانی ایران بسیار مطلوب‌تر است و در صورتی که زمینه حضور بیماران در این کشور فراهم شود، قطعا به سود طرفین خواهد بود.
معاون آموزشی دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان با اشاره به وجود نقایصی در فرآیندهای آموزشی دانشگاه‌های کشور افغانستان به ویژه در حوزه کلینیکی برای دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی، اظهار کرد: برای رفع این مشکل بهتر است که دانشجویان علوم پزشکی حداقل یک سال دوره کلینیک را در خارج از مرز بگذرانند.
دکتر موسوی با بیان اینکه مشکل اساسی ما در حوزه آموزش علوم پزشکی، بخش کلینیکال است، ابراز کرد: دانشگاه علوم پزشکی گناباد می‌تواند با کمک در دو بخش علوم پایه و کلینیکال، دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) را در جهت غنامندسازی روند آموزشی یاری کند.
وی، تحقیق روی مسائل مربوط به حوزه سلامت را از دیگر بخش‌های مغفول مانده در طب افغانستان عنوان و اظهار کرد: پژوهش و تحقیق علمی نقش مهمی در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها دارد که در این حوزه پژوهشی صورت نگرفته است.
معاون آموزشی دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان، تولید علم را مبتنی بر پژوهش دانست و ادامه داد: با توجه به مشترکات جغرافیایی ایران و افغانستان، این دو دانشگاه می‌توانند در حوزه پژوهشی همکاری‌های مشترک خوبی داشته باشند.
دکتر موسوی با بیان اینکه دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان روی کیفیت آموزشی بسیار حساس است و در این حوزه جایگاه خوبی دارد، تاکید کرد: بقای دانشگاه را در کیفیت آموزشی، انجام کارهای پژوهشی و ارائه خدمات مناسب می‌دانیم.
وی ارتباط خارجی را در این حوزه‌ها بسیار موثر دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی گناباد در اجرای طرح‌های مشترک و فرآیندهای آموزشی ـ پژوهشی می‌تواند نقش موثری داشته باشد و نتایج این همکاری قطعا به نفع طرفین خواهد بود.