امروزپنج شنبه, 02 آذر 1396 20:24
43441
57953
28680149

لزوم استفاده از تجربه‌های جمهوری اسلامی ایران برای رفع چالش‌های موجود در افغانستان

رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان اظهار امیدواری کرد که با استفاده از تجربه‌های جمهوری اسلامی بتوانیم بر چالش‌های افغانستان فایق بیاییم و مسیر آبادانی و استقلال جامعه اسلامی افغانستان را هموار و بخشی از این آرزو را برآورده سازیم.

برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر سید عبدالقیوم سجادی رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) کابل افغانستان در جلسه امضاء تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن ابراز خرسندی از فرصت ارزشمند ایجادشده در راستای تعامل بین این دو دانشگاه‌، افزود: وقتی اینجا صحبت از همکاری می‌شود، فراتر از رویه‌های معمولی است که از کشورهای دیگر هیئت‌هایی می‌آیند، سخن ما بسیار فراتر از صحبت کردن در خصوص نقاط مشترک است، روابط بسیار عمیقی بین ما وجود دارد که امیدواریم با استفاده از آن‌ها بتوانیم مسیر همکاری عمیق‌تر و جدیدتری فراهم کنیم.
وی، همکاری‌های ایران و افغانستان را فراتر از تعارف‌ها و رویه های دیپلماتیک بین کشورها دانست و اظهار کرد: ایران و افغانستان از ریشه‌های عمیق تاریخی و دینی و میراث فرهنگی برخوردار هستند که با بازگشت به آنها به نقطه واحد و مشترکی می‌رسیم.
وی افزود: مردم افغانستان به همان اندازه از عزت و شکوه جمهوری اسلامی ایران، موفقیت‌های مدافعان حرم و رزمندگان حزب‌الله لبنان خوشحال می‌شوند که مردم ایران آن‌ها را گرامی و عزیز می‌دارند و همین‌ها نشان‌دهنده خوشی‌ها و تلخی‌های مشترک است.
بزرگترین جهاد در افغانستان، جهاد برای قطع ریشه‌های جهل و ناآگاهی و تنومندساختن درخت علم و دانش است
نماینده مردم غزنین در پارلمان افغانستان بزرگترین جهاد در راه خدا در افغانستان را جهاد برای قطع ریشه‌های جهل و ناآگاهی و تنومندساختن درخت علم و دانش در این سرزمین عنوان کرد و افزود: علیرغم رشادت‌هایی که مردم در عرصه‌های نظامی داشتند، بلوغ لازم فکری، سیاسی، علمی و فرهنگی را برای پاسداری از این دستاوردهای نظامی نداشتند.
دکتر سجادی ادامه داد: باور ما بر این است که بحث‌هایی مثل افراطی‌گری جریان‌های متحجرانه طالبیانیزم و القاعده و ظهور جریان‌های تکفیری از بستر ناآگاهی مردم و توده‌ها سود می‌برد و با چهره‌ای وارونه و مخوف از اسلام عزیزی که دین رحمت و رافت است، آن را به عنوان دین وحشت و توحش معرفی می‌کنند و از این طریق ضمن تخریب مسلمانان، در راستای پروژه اسلام هراسی غرب گام برمی‌دارند.
 وی افزود: مهمترین رسالت ما برای مقابله با آن‌ها، گسترش علم، دانش، آگاهی و خرد همراه با ارزش‌های اسلامی و اخلاقی و البته قطع ریشه‌های نابه‌سامانی و عقب‌ماندگی در کشورهای منطقه و از جمله کشور اسلامی افغانستان است.
دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) یک دانشگاه جامع با شعار تعهد و تخصص است
دکتر سجادی با بیان اینکه دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) 11 سال پیش در راستای همین هدف و با رویکرد علمی و دینی فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: با توجه به ضرورت‌هایی که وجود داشت دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) به عنوان یک دانشگاه جامع با شعار تعهد و تخصص طراحی شد.
وی با بیان اینکه هم‌اکنون 5 هزار دانشجو در یازده رشته تحصیلی 9 دانشکده دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) مشغول تحصیل هستند، گفت: این دانشکده‌ها شامل حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، مدیریت، علوم قرآن و حدیث، علوم کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی ساختمان و مجموعه علوم پزشکی شامل رشته‌های پزشکی عمومی، دندانپزشکی، مامایی و علوم آزمایشگاهی است.
رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) با اشاره به اینکه بیش از 55درصد دانشجویان شعبه غزنین این دانشگاه اهل سنت هستند، اظهار کرد: حضور قابل توجه دانشجویان اهل سنت نشان دهنده این است که توانسته‌ایم اعتماد خوبی ایجاد کنیم.
 دکتر سجادی با بیان اینکه این دانشگاه دارای 77 عضو هیئت علمی است، تصریح کرد: بیش از 40درصد اساتید دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) دارای مدرک دکترا هستند در حالی که 70درصد کل اساتید دانشگاه‌های افغانستان، مدرک لیسانس دارند.
دانشگاه خاتم‌النبیین(ص)، دانشگاه اول افغانستان در بین دانشگاه‌های خصوصی داخلی
وی با بیان اینکه 99 درصد اساتید دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) مدارک تحصیلی و علمی خود را از دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران اخذ کرده‌اند، از آن به عنوان یک امتیاز بابرکت یاد کرد و افزود: دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) کابل بر اساس ارزیابی و رده‌بندی صورت گرفته در وزارت تحصیلات عالی افغانستان، جایگاه اول را در بین دانشگاه‌های خصوصی داخلی این کشور و رتبه دوم در بین همه دانشگاه‌های خصوصی داخلی و خارجی این کشور کسب کرده است که نشان از جایگاه رفیع این دانشگاه دارد.
دکتر سجادی با اشاره به وجود 127 دانشگاه و موسسه آموزش عالی خصوصی و 21 دانشگاه دولتی در افغانستان، عنوان کرد: در مجموع سالیانه حدود 150 تا 200 هزار نفر متقاضی تحصیلات عالی در این کشور هستند.
وی با بیان اینکه با دانشگاه‌های مختلفی از جمله تهران، امام صادق(ع) و کاشان از ایران و همچینین دانشگاه‌هایی از اندونزی و هند تفاهم‌نامه همکاری داریم، گفت: سیاست‌زدگی یکی از آفت‌های کشورهای جهان سوم است و از این‌رو تلاش کردیم که با کشورهای مختلف تعامل علمی برقرار بکنیم تا از برداشت‌های سیاسی غلطی که احیانا گاهی ممکن است در رقابت‌ها به عمل آید، جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان ضمن قدرانی از دکتر احمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، از حضور امام‌جمعه، فرماندار و معاونان دانشگاه علوم پزشکی تشکر و اظهار امیدواری کرد که این جلسه آغاز پرخیر و بابرکتی برای گسترش همکاری‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی فراتر از همکاری‌های رایج بین دولت‌ها باشد.