امروزسه شنبه, 30 آبان 1396 17:34
39631
57953
28676339

رعایت اخلاق در پژوهش ضامن سلامت و استواری فرایند تولید، اشتراک و نشر پژوهش می شود.

دکتر رضا احمدی رئیس دانDr-ahmadi-kargahشگاه علوم پزشکی گناباد در کارگاه اخلاق در انتشار آثار پژوهشی دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی شمال شرق کشور با گرامیداشت شهدای کربلا گفت: امر به معروف و نهی از منکر فلسفه قیام امام حسین (ع) است و رعایت اخلاق در جامعه نیز یکی از مصادیق آن است. وی در ادامه به معرفی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: وجود دو مرکز تحقیقاتی، دو مجله علمی پژوهشی دو زبانه، کسب رتبه دوم جشنواره رازی توسط کمیته تحقیقات دانشجویی در دو سال متوالی، اخذ 14 گرنت پژوهشی دانشجویی، اخذ اعتبارنامه کمیته منطقه ای اخلاق در پژوهش بخشی از توانمندی ها و موفقیت های این معاونت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: هر جامعه ای برای توسعه و پیشرفت نیازمند یک سری زیرساخت ها و شاخص هاست که تحقیق و پژوهش یکی از آیتم های مهم در این زمینه است.
وی ادامه داد: البته باید در کارهای تحقیقاتی و پژوهشی به سمت کاربردی کردن آن ها برویم تا ماحصل آن بتواند در برآوردن احتیاجات جامعه و در نتیجه پیشرفت کشور موثر باشد.
دکتر احمدی سپس با تعریف اخلاق حرفه ای گفت: هر حرفه اصول و قواعدی برای بررسی عملکرد خودش دارد که پژوهش نیز از این قاعده مستثنی نیست و یکی از قواعد آن اخلاق در پژوهش است.
رئیس کمیته منطقه ای اخلاق در پژوهش دانشگاه با تاکید بر رعایت اخلاق و حفظ احترام متقابل در پژوهش گفت: مهم است که یک جامعه علمی قرار بگذارند تا مجموعه ای از آداب و اصول اخلاقی را در فرایند استفاده، تولید و نشر دانش رعایت کنند تا این رفتار به عنوان سرمایه ای عظیم ضامن سلامت و استواری فرایند تولید، اشتراک و نشر پژوهش باشد.kargah-akhlagh
دکتر احمدی اظهار داشت: نهادینه شدن این رفتار و رعایت اخلاق در پژوهش، موجب اعتماد پژوهشگران به یکدیگر، و در نتیجه اعتماد جامعه به اصالت و درستی یافته های پژوهشی می شود که می توان پایه های پیشرفت و پویایی جامعه را بر آن استوار کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد به برخی از الزامات رعایت اخلاق در پژوهش اشاره کرد و افزود: مراقبت از عدم آسیب رسانی به جامعه مورد مطالعه در سیر پژوهش، ذکر منابع مورد استفاده، و رعایت صداقت در انتشار نتایج به دست آمده در پژوهش ها از مهمترین موارد رعایت اخلاق در پژوهش است.
یادآور می شود اولین کارگاه اخلاق در انتشار آثار پژوهشی دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی شمال شرق کشور با حضور معاونین و مدیران پژوهشی، سردبیران نشریات، روئسا و دبیران کمیته های اخلاق در پژوهش دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، بجنورد، بیرجند، گناباد، سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی کشور، در سالن ابن سینای دانشگاه برگزار شد.kargah-akhlagh01