امروزیکشنبه, 02 مهر 1396 13:55
37105
55566
28565914

برگزاری جلسه هیئت رئیسه دانشگاه با حضور مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد وزارت

جلسه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گناباد با حضور مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
به گزارش وب‌دا، در ابتدای این جلسه که در سالن ابن‌سینا پردیس دانشگاه برگزار شد، دکتر رضا احمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایشان و همچنین ایام حزن و اندوه کاروان اسرای کربلا، به تشریح تاریخچه مختصری از دانشگاه پرداخت و گفت: این دانشگاه با حدود 1400 کارمند به مردم منطقه تحت پوشش خدمت ارائه می‌دهد.
وی با اشاره به تحصیل 1600 دانشجو در 25 رشته مقطع تحصیلی، به وضعیت کلی شهرستان گناباد اشاره کرد و افزود: کمک‌های خیرین و سابقه انجام کار خیر در بخش‌های مختلف به ویژه در حوزه سلامت، سبقه‌ای دیرینه در این شهرستان دارد.
دکتر احمدی با تاکید بر ضرورت گسترش سازمان‌های مردم نهاد، ابراز کرد: اعتقاد داریم که باید کمک دولت‌ها شود، چراکه با وظایف و مسئولیت‌هایی که در حیطه‌های مختلف بر عهده دولت‌ها گذاشته شده است، تنها بخش کوچکی از مشکلات حل خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه نبود سیستم بروکراسی در سازمان‌های مردم نهاد موجب بهبود و تقویت کار آنها شده است، گفت: یکی از اقدامات خوب دکتر هاشمی مقام محترم وزارت بهداشت، توجه جدی به مشارکت اجتماعی و بهره‌گرفتن از توان خیران و سازمان‌های مردم نهاد در حوزه سلامت است.
دکتر احمدی ادامه داد: خوشبختانه وجود مجمع خیرین سلامت به عنوان یک بازوی قوی در کنار دانشگاه، باعث کمک‌های شایانی در حوزه سلامت شده است که از جمله آنها می‌توان به احداث و تجهیز چند مرکز بهداشتی درمانی و خانه بهداشت، کمک به بیماران نیازمند و خرید تجهیزات درمانی مورد نیاز توسط خیران اشاره کرد.
دکتر مرتضی تجددی، معاون توسعه مدیریت و منابع و قائم مقام رئیس دانشگاه در امور مشارکت‌های اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد و خیریه سلامت هم در این جلسه ضمن عرض تسلیت ایام عزاداری سید و سالار شهیدان، گفت: متاسفانه تا کنون هیچ سمنی با موضوع سلامت در حوزه شهرستان به ثبت نرسیده است.
وی با اشاره به تاکید وزارت بهداشت بر جلب مشارکت‌های اجتماعی، افزود: این دانشگاه آمادگی هرگونه حمایت و همکاری در جهت تشکیل نمایندگی سمن‌های ملی جهت اسقرار در دانشگاه را دارد.
دکتر تجددی، افزایش مشارکت اجتماعی را رویکرد اصلی نظام در تمام حوزه‌ها عنوان کرد و افزود: باور اهمیت مشارکت اجتماعی در تمام حوزه‌ها در حال افزایش است و در آینده نیاز به این امر، بیشتر احساس خواهد شد.
دکتر علی عالمی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در ادامه این جلسه، سرمایه اجتماعی را برای فعالیت‌های سمن‌ها بسیار مهم و ضروری دانست و افزود: سمن‌ها می‌توانند در جامعه بسیار موثر واقع شوند ولی باید از دو شرط برخوردار باشند؛ یکی اینکه بر اساس مشکلات واقعی جامعه طراحی و فعال شده باشند و دیگری اینکه برای پایداری آنها ضروری است تا ریشه‌ای و پایدار در بطن جامعه شکل گرفته باشند.
وی توجه به بعد جسمی را یکی از مشکلات اصلی سمن‌ها بیان و اظهار کرد: سلامت چهار بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی دارد که باید همه این ابعاد مورد توجه قرار گیرد.
دکتر رضا اسماعیلی، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، به نقش مهم فعالیت‌های داوطلبانه در پیشبرد امور اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات ما در دانشگاه، کمبود اعضای هیئت علمی بود که توانستیم با شناسایی اعضای هیئت علمی بومی در دانشگاه‌های مختلف، شبکه مجازی اساتید را تشکیل و از آنها برای آموزش دروس مختلف به صورت مجازی استفاده کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد با تقویت این شبکه مجازی و تبدیل آن به یک سمن، شاهد گسترش آن در سطح کشور به عنوان یک الگوی موفق باشیم.
نظام، نماینده فرمانداری و مسئول سمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد فرمانداری گناباد هم در این جلسه با بیان اینکه از سال 84 تا کنون 35 درخواست برای ایجاد سمن‌ در این شهرستان داشته‌ایم، به تشریح اهداف و فعالیت‌های این سمن‌ها پرداخت و گفت: برای افزایش مشارکت مردم و تقویت و ترویج سمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد، نیازمند ایجاد و افزایش نشاط اجتماعی در جامعه هستیم.