امروزیکشنبه, 02 مهر 1396 14:02
بازدید کل
2034
1996170

رونمایی از تمبر یادبود ریشه‌کنی هپاتیت C تا سال 1410 (2030 میلادی)

دکتر رضا احمدی، مدیر علمی برنامه هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سمینار تازه‌های هپاتیت C  و تدوین پروتکل درمان آن در ایران که اول مردادماه در محل سالن همایش‌های رازی تهران برگزار شد، حضور یافت.

به گزارش وب‌دا، دکتر احمدی مدیر علمی (فوکال پوینت) برنامه هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه بیماری هپاتیت C توسط ویروس هپاتیت C ایجاد می‌شود، اظهار کرد: هپاتیت‌های ویروسی از علل عمده مرگ و میر و ناتوانی در جمعیت هستند.

وی افزود: خوشبختانه ایران از کشورهای نسبتا پاک از نظر هپاتیت C می‌باشد، لذا امکان حذف یا کنترل آن وجود دارد و از این‌رو اجماع نظر بر این است که دولت و وزارت بهداشت متقاعد شود که برنامه ریشه‌کنی هپاتیت C را تا سال 1410 در دستور کار خود قرار دهد.

دکتر احمدی با بیان اینکه در حال حاضر 186 هزار بیمار مبتلا به هپاتیت C در کشور وجود دارد، یادآور شد: در این جلسه از تمبر یادبود ریشه‌کنی هپاتیت C تا سال 1410 (2030 میلادی) رونمایی شد.

مدیر علمی (فوکال پوینت) برنامه هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، استفاده از سرنگ‌ها یا دیگر وسایلی که جهت تزریق داروها و موارد غیرمجاز به صورت مشترک به کار می‌رود را شایعترین راه انتقال هپاتیت C عنوان کرد و افزود: خالکوبی، حجامت، تاتوکردن، سوراخ کردن گوش و ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی در محل‌های نامطمئن یا استفاده از وسایل آلوده از جمله راه‌های انتقال هپاتیت C است.

دکتر احمدی با بیان اینکه در موارد نادری، این بیماری از طریق مادر آلوده به نوزاد منتقل می‌شود، ادامه داد: دریافت خون یا عضو اهدایی آلوده قبل از سال 1375 و همچنین تمامی پزشکان و کارکنان مراکز بهداشتی ـ درمانی آلوده از جمله راه‌های دیگر انتقال هپاتیت C است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از ورزشکاران جهت تزریق داروهای تقویتی از سرنگ مشترک استفاده می‌کنند، که یکی از راه‌های ابتلاء به این بیماری است.

دکتر احمدی تصریح کرد: انتقال هپاتیت C از راه جنسی، نسبت به هپاتیت B کمتر است و شیردهی موجب انتقال هپاتیت C نمی‌شود.

وی یادآور شد: چون تاکنون واکسنی برای پیشگیری از بیماری هپاتیت C ساخته نشده است، لذا بهترین راه پیشگیری، توجه به راه‌های انتقال ذکر شده می‌باشد.

دکتر احمدی بیان کرد: هپاتیت C در 85 درصد موارد به سمت ازمان می‌رود که می‌تواند باعث سیروز کبدی و در نهایت حتی سرطان سلول کبد شود.

وی یادآور شد: در این جلسه داروهای جدید در درمان هپاتیت C معرفی شد که می‌تواند بهبودی100درصدی را با مصرف درست به دنبال داشته باشد.