امروزیکشنبه, 02 مهر 1396 14:03
37187
55566
28565996

معاون بهداشت دانشگاه در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه گناباد: نیمی از بیماران دیابتی از ابتلا خود به این بیماری خبر ندارند.

به گزارش وبدا دکتر علی عالمی که به مناسبت هفته سلامت به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه سخن می گفت با اشاره به عناوین این هفته گفت: سازمان جهانی بهداشت، هر سال یکی از موضوعات مهم عرصه سلامت را مورد توجه قرار می دهد که امسال با توجه به گسترش بیماری دیابت، شعار غلبه بر دیابت انتخاب شده است.namaz jome salamat 02
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سپس به تشریح دلایل انتخاب این شعار پرداخت و افزود: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی و تغییر ساختار سنی جامعه بیماری های غیر واگیر در حال افزایش هستتد و دیابت که در بین مردم به بیماری قند مشهور شده نیز یکی از همین بیماری ها است.
وی گفت: تا حدود 5 دهه پیش تمرکز سیستم های سلامت در جهان بر بیماری های واگیر بود اما اکنون سیمای بیماری ها تغییر کرده و از بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر تبدیل شده که یکی از معضلات اصلی جوامع امروزی است.
عالمی افزود: در حال حاضر 43 درصد بار بیماری ها و 60 درصد علت مرگ و میر، مرتبط با بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، فشارخون بالا، سرطان ها و ... هستند که پیش بینی می شود این آمار در 5 سال آینده به ترتیب به 60 و 70 درصد برسد.namaz jome salamat 03
وی اظهار داشت: متاسفانه این آمار در کشورهای در حال توسعه از جمله  ایران بالاتر است که همین مسئله لزوم توجه جدی تر به اینگونه بیماری ها را بیشتر می کند.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: در 4 دهه اخیر تعداد بیماران دیابتی در جهان 4 برابر شده و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری به 4 میلیون نفر رسیده است که نیمی از آنان افراد زیر 60سال هستند.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد افراد بالای 30 سال در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند و نیمی از افراد مبتلا به دیابت از بیماری خود خبر ندارند گفت: در ایران هم اکنون بالغ بر 5 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند.
عالمی تصریح کرد: بدن فردی که دچار دیابت شده است قدرت جذب و مصرف قند ورودی به بدن را ندارد و در صورت عدم درمان به موقع، این اختلال با آسیب رسانی به عروق و ارگان های بدن فرد مبتلا می تواند منجر به نابینایی، نقص عضو، نارسایی کلیوی و بیماری های قلبی شود.
وی با تاکید بر لزوم تشخیص بهنگام بیماری دیابت گفت: پرخوری، پرنوشی و پر ادراری از نشانه های ابتلا به دیابت است و افرادی که دچار دو مورد این نشانه ها هستند باید با مراجعه به مراکز سلامت جامعه نسبت به انجام آزمایش های مربوطه اقدام کنند تا با تشخیص به موقع از بروز بیماری و یا عوارض آن پیشگیری و یا عوارض آن را به تعویق اندازند.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه افزود: مخارج سلامتی یک فرد دیابتی 2 تا 4 برابر یک فرد غیر دیابتی است که با تشخیص به موقع بیماری می توان در این هزینه نیز صرفه جویی کرد.
وی با اشاره به طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت اظهار داشت: یکی از برنامه های مهم این طرح، برنامه مراقبت سلامت میان سالان 30 تا 60 سال است که تمام مراکز سلامت جامعه در شهرستان های گناباد و بجستان آمادگی کامل را برای ارائه این خدمات دارند.
وی در پایان تغذیه صحیح، تحرک بدنی و عدم استعمال دخانیات را سه عامل مهم در حفظ سلامتی برشمرد و از مردم خواست تا با خودمراقبتی در ارتقاء سطح سلامت خود و جامعه سهیم باشند.
شایان ذکر است که ستاد برگزاری هفته سلامت دانشگاه با همکاری جمعیت هلال احمر گناباد، با برپایی دو دستگاه چادر در مقابل درب ورودی مصلی، در غالب دو ایستگاه سلامت اقدام به ارائه خدمات رایگان سلامت ( کنترل وزن، قد، فشارخون، قند خون و ... ) به نمازگزاران نمودند.ضمن آنکه ستاد هفته سلامت دانشگاه به منظور ترویج استفاده از غذای سالم، بسته های تغذیه سالم، را بین نمازگزاران و معتکفین توزیع نمودند. namaz jome salamat 01namaz jome salamat 05namaz jome salamat 04